Proposal

Asia Pacific Health Promotion Capacity Building Forum and The 1st APACPH Taiwan Regional Conference

-Empowering Health Promotion Worker for Healthy Society-

1. Background

APACPH is a consortium of schools in the fields of medicine and public health, aiming to build the academic capacity of its members and contribute to the state of health and well-being in the Asia-Pacific region. The Regional Office in Taiwan is one of the ten regional offices of APACPH, which actively work to promote public heath academic and research in the region.

Mitigating the burden of widespread problems such as non-communicable diseases (NCDs) and aging populations, requires collective action, regional cooperation, and experience exchange. In order to advocate and promote a healthy lifestyle, Taipei Medical University (TMU) then proposes to establish a "Collaborating Center for Health Promotion" (hereafter as CCHP) within the APACPH since August 2017, aiming at coordinating members' expertise and resources to advance a health promotion agenda. In detail, the Center will articulate evidence-based practices and policy options, providing the member countries with technical support and training opportunities. We need to consider other factors beyond just evidence such as population characteristics, environmental and organizational context, resources, etc. to make informed decisions. The CCHP will focus on those challenges that hinder healthy lifestyle promotion in the Asia-Pacific region, particularly in terms of capacity building and leadership.

Therefore, TMU will host the 3-day Asia Pacific Health Promotion Capacity Building Forum with interdisciplinary and multi-sectoral collaboration in partnership with APACPH. In terms of health promotion capacity building, it is our goal to update and share public and global health knowledge, policy, services and best practice within the Asia Pacific Region.

Thus, APACPH support for this conference is essential for the new potential members from Taiwan. With APACPH support, this conference can grant current

members of APACPH new opportunities to work together, build regional academic and research capacities, and help discuss the significant public health issues associated with health promotion capacity building in this region.

2. Objectives

- A. To update and share public / global health knowledge, policy, services and best practice among APACPH members in the Asia Pacific Region
- B. To establish a network for APACPH members and to create a platform for capacity building
- C. To strengthen public health academic and research collaboration among APACPH member
- D. To enhance professionalism and research competence of health promotion workforce in APACPH countries

3. Target participants

10-12 public health scholars and officers from APACPH countries, 80 Taiwanese public health officers, researchers and health professionals

4. Activities

- A. 7 September 2017: Pre-conference site visiting in public health administration in Taipei
- B. 8 September 2017: Asia Pacific Health Promotion Capacity Building Forum
- C. 9 September 2017: Site visiting and business meetings

5. Location and Partners

The conference and forum will be held in Taipei Medical University (Taiwan) and run in collaboration with several countries, including Japan, Singapore, Malaysia, Sri Lanka, Indonesia, and Thailand.

2017.09.07 Day 1: Pre-conference site visiting in public health administration in Taipei

2017.9.7 Program			
Time	Schedule	Address	
8:00-9:00 (60 mins)	Breakfast		
9:00-9:30 (30 mins)	Travel time		
9:30-10:30 (60 mins)	Centers for Disease Control, Ministry of Health and Welfare Topic: Tuberculosis Prevention and Control Efforts in Taiwan Dengue Fever Prevention and Control Efforts in Taiwan	No. 6, Linsen South Road, Zhongzheng District, Taipei City, 100	
10:30-11:00 (30 mins)	Travel time		
11:00-12:00 (60 mins)	Health Promotion Administration, Ministry of Health and Welfare Topic: Active Aging and Non-communicable disease prevention	No.36 Tacheng Street, Datong District, Taipei City	
12:00-13:30 (90 mins)	Lunch 【Hai-Pa-Wang Taiwanese Cuisine Restaurant 】 <海霸王>	No.287, Chang'an W. Rd., Datong Dist., Taipei City 103, Taiwan (R.O.C.)	
13:30-14:00 (30 mins)	Travel time		
14:00-15:00 (60 mins)	National Health Insurance Administration, Ministry of Health and Welfare Topic: Taiwan's National Health Insurance 2015-2016	No.140, Sec.3, Hsinyi Road, Taipei 10634, Taiwan	
15:00-16:00 (60 mins)	Travel time & Tea Time		
16:00-17:00 (60 mins)	Department of Health, New Taipei City Government Topic: Fit For Age	No.192-1, Yingshi Rd., Banqiao Dist., New Taipei City 220, Taiwan (R.O.C.)	
17:00-17:30 (30 mins)	Travel time		
17:30-19:00 (90 mins)	Dinner [Agora Garden] <彭園會館>	No.161, Sec. 1, Zhongshan Rd., Banqiao Dist., New Taipei City 220, Taiwan (R.O.C.)	
19:00	Back to Hotel	No.10, Sec. 3, Xinsheng S. Rd., Da'an Dist., Taipei City 106, Taiwan (R.O.C.)	

2017.09.08 Day 2:

Asia Pacific Health Promotion Capacity Building Forum and The 1st APACPH Taiwan Regional Conference

2017.9.8 Program		
Time	Program	Speaker and Moderator
8:00-9:05 (65 min)	Registration	
09:05-09:10 (5 min)		Minister of Health and Welfare (TBI)
09:10-09:15 (5 min)		Dr. Ying-Wei Wang A. Director-General, Health Promotion Administration B. Chair, Asia Pacific Health Promotion Capacity Building Forum
09:15-09:20 (5 min)	Opening Remarks	Dr. Chien-Huang Lin (林建煌校長) President, Taipei Medical University(TBI)
09:20-09:25 (5 min)		Dr. Hung-Yi Chiou (邱弘毅教授) A. Co-chair, Asia Pacific Health Promotion Capacity Building Forum B. Professor, Taipei Medical University C. Treasurer, APACPH
09:25-09:40 (15 min)	Group Photo	
		Theme Speeches
09:40-10:00 (20 min)	Health Promotion Capacity Building Experience - APACPH	Moderator: Dr. Hung-Yi Chiou (邱弘毅教授) A. Co-chair, Asia Pacific Health Promotion Capacity Building Forum B. Professor, Taipei Medical University C. Treasurer, APACPH Speaker: Dr. Masamine Jimba A. Director, Department of Community and Global Health, The University of Tokyo B. President-elect, APACPH
10:00-10:20 (20 min)	Health Promotion Capacity Building International Cooperation Experience - Taiwan	Moderator: Dr. Hung-Yi Chiou (邱弘毅教授) A. Co-chair, Asia Pacific Health Promotion Capacity Building Forum B. Professor, Taipei Medical University C. Treasurer, APACPH Speaker: Dr. Ying-Wei Wang* A. Director-General, Health Promotion Administration B. Chair, Asia Pacific Health Promotion Capacity Building Forum
10:20-10:40 (20 min)	Health Promotion Capacity Building International Cooperation Experience - Singapore	Moderator: Dr. Chang-Chuan Chan (詹長權院長) Dean, College of Public Health, National Taiwan University (TBI) Speaker: Dr. Chia Kee Seng** A. Dean, Saw Swee Hock School of Public Health, National University of Singapore B. Singapore Representative, APACPH

10:40-11:00 (20 min)	Coffee Break	
11:00-11:20 (20 min)	Enhancing Transformation of Future Healthcare Leaders: Sharing Experience from MOH Malaysia	Moderator: Dr. Wah-Yun Low** A. Professor, Research Management Centre, Faculty of Medicine, University of Malaya B. First Vice President, APACPH Speaker: Dr. Nor Izzah Hj Ahmad Shauki* Director, Institute for Health Management, Ministry of Health Malaysia
11:20-11:40 (20 min)	Health Promotion Capacity Building International Cooperation Experience - Thailand	Moderator: Dr. Phitaya Charupoonphol** A. Dean, Mahidol University International College, Mahidol University B. Immediate Past President, APACPH Speaker: Dr. Chaiporn Promsingh* Medical Physician, Advisory Level (Health Promotion) Office of Senior Expert Committee, Department of Health
11:40-12:00 (20 min)	Health Promotion Capacity Building International Cooperation Experience - Sri Lanka	Moderator: Dr. Indika Karunathilake** A. Director, Medical Education Development and Research Centre, Faculty of Medicine, University of Colombo B. Second Vice President, APACPH Speaker: Dr. Sunil De Alwis* Deputy Director General of Education, Training and Research, Ministry of Health
12:00-12:20 (20 min)	Health Promotion Capacity Building International Cooperation Experience - Vietnam	Moderator: Dr. Maznah Binti Dahlui** A. Associate Dean and Professor, Department of Social and Preventive Medicine, Faculty of Medicine, University of Malaya B. Director Secretariat, APACPH Speaker: Dr. Nguyen Van Tan*(TBI) Deputy Director in Charge General Office for Population and Family Planning, Ministry of Health
12:20-13:20 (60 min)	Lunch	
13:20-13:40 (20 min)	Health Promotion Capacity Building International Cooperation Experience - Indonesia	Moderator: Dr. Ran Chou Chen(陳潤秋副署長) Deputy Director, Health Promotion Administration (TBI) Speaker: Dr. Agustin Kusumayati** A. Dean, Faculty of Public Health, University of Indonesia B. Indonesia Regi0onal Director, APACPH
13:40-14:00 (20 min)	Health Promotion Capacity Building International Cooperation Experience - Japan	Moderator: Dr. Ran Chou Chen(陳潤秋副署長) Deputy Director, Health Promotion Administration (TBI) Speaker: Dr. Akira Shibanuma** Assistant professor, Department of Community and Global Health, The University of Tokyo

14:00-14:20 (20 min)	Coffee Break		
	Panel Sessions		
	Panel A. Capacity Building Resources Integration and Partnership (APACPH Joint Meeting)	Panel B. Capacity Building Challenges and Lessons Learned (APACPH Joint Meeting)	
	Moderator:	Moderator:	
	Dr. Yen-Po Yeh (葉彥伯局長) (TBI) Director-General, Public Health Bureau, Changhua County	Dr. Tsai Tzu-Chun (蔡紫君局長) Director-General, Public Health Bureau, Taoyuan City	
	Dean. Bing-Fang Hwang (黃彬芳院長) A. Dean, College of Public Health, China Medical University B. Professor, Department of Occupational Safety and Health	Dr. Yue-Chune Lee (李玉春教授) Institute of Hospital and Health Care Administration, National Yang-Ming University	
	Panelists:	Panelists:	
14:20-16:20	Dr. Indika Karunathilake** A. Director, Medical Education Development and Research Centre, Faculty of Medicine, University of Colombo B. Second Vice President, APACPH Dr. Wah-Yun Low** A. Professor, Research Management Centre, Faculty of Medicine, University of Malaya B. First Vice President, APACPH	Dr. Maznah Binti Dahlui** A. Professor, Department of Social and Preventive Medicine, Faculty of Medicine, University of Malaya B. Director Secretariat, APACPH Dr. Phitaya Charupoonphol** A. Dean, Mahidol University International College, Mahidol University B. Immediate Past President, APACPH	
(120 min)	Dr. Chi-Hung Lin (林奇宏局長) (TBI) Director-General, Public Health Bureau, New Taipei City	Dr. Chia-chen Hsu (許家楨局長) (TBI) Director-General, Public Health Bureau, Chiayi County	
	Dr. Yi-Hua Chen (陳怡樺副院長) (TBI) Vice Dean, The College of Public Health, Taipei Medical University	Dr. Susan C. Hu(胡淑貞教授) (TBI) Associate Professor, Department of Public Health, College of Medicine, National Cheng Kung University	
	Discussant: Dr. Chia Kee Seng A. Dean, Saw Swee Hock School of Public Health, National University of Singapore B. Singapore Representative, APACPH Dr. Nor Izzah Hj Ahmad Shauki Director, Institute for Health Management, Ministry of Health Malaysia Dr. Sunil De Alwis Deputy Director General of Education, Training and Research, Ministry of Health Dr. Agustin Kusumayati A. Dean, Faculty of Public Health, University of Indonesia B. Indonesia Regional Director, APACPH	Discussant: Dr. Akira Shibanuma Assistant professor, Department of Community and Global Health, The University of Tokyo Dr. Chaiporn Promsingh Medical Physician, Advisory Level (Health Promotion) Office of Senior Expert Committee, Department of Health Dr. Masamine Jimba A. Director, Department of Community and Global Health, The University of Tokyo B. President-elect, APACPH Mr. Pasin Piriyahaphan Foreign Relations Officer (Practitioner Level), Center for International Cooperation Department of Health	

16:20-16:40 (20 min)	Coffee Break	
		Moderator:
		Dr. Ying-Wei Wang(王英偉署長)
		A. Director-General, Health Promotion Administration B. Chair, Asia Pacific Health Promotion Capacity Building Forum
	Signing Ceremony of "Taipei Statement"	Dr. Hung-Yi Chiou (邱弘毅教授)
16:40-17:10		A. Co-chair, Asia Pacific Health Promotion Capacity Building Forum
(30 min)		B. Professor, Taipei Medical University
		C. Treasurer, APACPH
		Dr. Ya-Wen Betty Chiu (邱亞文主任)
		A. Director and Professor, Master Program in Global Health and
		Development, College of Public Health, Taipei Medical University B. Taiwan Regional Director, APACPH
17:10-17:15	D. Turvan Regional Director, Th Tierri	
(5 min)	Closing Remarks	
		Welcoming Gala Dinner
18:00	(Cosmos Hotel Taipei 台北天成飯店)	

^{*} Government officials introduce the initiative, structure, mechanism and implementation or the difficulties the face base on their experiences on international cooperating in terms of training program.

2017.09.09 Day 3: Site visiting and business meeting

2017.9.9 Program		
Time	Schedule	Address
07:00-08:00	Breakfast	
(60 mins)		
08:00-08:30	Travel time	
(30 mins)	Travel time	
09:00-11:30	The PeiTou Culture Foundation	No.45-1, Sec. 1, Zhongyang S. Rd.,
(150 mins)		Beitou Dist., Taipei City 112, Taiwan
(130 mms)		(R.O.C.)
11:30-12:00	Travel time	
(30 mins)	Travel time	
12:00-14:00 - (120 mins)	Lunch	No.10, Sec. 3, Xinsheng S. Rd., Da'an
	In total transfer	Dist., Taipei City 106, Taiwan (R.O.C.)
(120 111113)	【Howard Civil Service International House 】	
14:00-16:30	Business Meeting	No.10, Sec. 3, Xinsheng S. Rd., Da'an
(150 mins)		Dist., Taipei City 106, Taiwan (R.O.C.)

^{**} The scholar explain the details of the training program and how do they apply their program.

16:30	Free Time	
	- 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1	